La #PoveștideTrezit MagiadinTINEri cu

Alexandra Danciu este civicprenoarea multipotențială care are frumusețea celor din jur drept scop principal

Alexandra Danciu

Începe cu și despre tine. Cine ești tu cu adevărat?

Alexandra Danciu

27 de ani, iubitoare de viață și de povești. Îmi place să fac oamenii să se simtă bine și încerc cu fiecare zi să mă iubesc și mai mult pe mine. Am locuit în București toată viața mea, provin dintr-o familie extrem de iubitoare, iar facultatea de Psihologie m-a ajutat să înțeleg mai bine relațiile cu cei din viața mea.

Deviza ta pentru şi în viață?

Străduiește-te să fii sau să devii persoana pe care ți-ar plăcea să o întâlnești în viitorul apropiat.

Iubeşti să…?
Detești să…?

Îmi place să călătoresc, să citesc, să învăț, să gătesc și să aflu lucruri noi.
Puține sunt lucrurile care nu îmi plac, așa că nici n-aș ști ce anume să aleg.

Străduiește-te să fii sau să devii persoana pe care ți-ar plăcea să o întâlnești în viitorul apropiat.

Eşti make-up artist (MUA). Asta îți doreai să devii de când erai mică?

În acest moment, a fi make-up artist e un side-job și o pasiune pe care îmi doresc să o cresc. Mi-am dorit să fiu multe lucruri când eram mică, nu cred că am avut o direcție clară din prima. Mi-am dat seama pe parcursul facultății de faptul că îmi doresc să lucrez în domeniul organizării de evenimente, ceea ce fac acum, iar curiozitatea și dorința pentru make-up au apărut mai târziu.

Cum ai reușit să te conectezi cu vocația ta? 

Makeup by Alexandra Danciu

Mi-am dat seama pe la 20 și puțin de ani că mi-ar plăcea să experimentez makeup-ul și că îmi place foarte mult cum se simt ceilalți după ce îi machiez, așa că îmi doream să explorez, să fac ceva în această direcție.

La mine a apărut mai târziu această „dorință” și am amânat-o timp de vreo 5 ani până am inițiat ceva concret în direcția asta. Singurul meu inamic am fost eu – mi-am pus limite și întrebări care m-au împiedicat să mă dedic mai repede acestui domeniu. Odată ce am început să merg pe drumul acesta, atunci am știut că este ceva ce mă face să mă simt foarte fericită!

De ce studii ai avut nevoie pentru a deveni make-up artist?

Makeup by Alexandra Danciu

Este nevoie să faci Școala de Make-up pentru a putea deveni machior avizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Ai nevoie să bifezi un anumit număr de ore și să susții un examen pentru a putea dobândi această diplomă. Ulterior, este datoria ta să rămâi la curent cu tot ceea ce ține de domeniul de beauty, să mergi la masterclass-uri, la cursuri de perfecționare pentru anumite tehnici, să participi la evenimente și să urmărești diverși experți în online, de la noi și din străinătate.

Cum a fost experiența de școală pentru tine?

Ce ți-ai dorit să experimentezi în școală și nu ai avut ocazia?
Ceva ce poate n-avem nici astăzi, dar crezi că ți-ar fi prins bine și te-ar fi „propulsat” mai repede „pe orbita” ta?

Consider că ne-ar fi ajutat mult mai multe ore practice în școală, de „crafting”, dar și de viață. Exemple ar fi: educația financiară, educația sexuală etcetera.

Știu că acum există mai multe demersuri în acest sens și sper să se continue.

Mi-ar fi plăcut să îmi dezvolt abilitatea de a face artă cu mâinile, mai timpuriu.

Cred că dacă în școală s-ar fi pus mai mult accentul pe antreprenoriat, poate ne-ar fi ajutat să avem mai mult curaj de a încerca și de a ne asuma riscurile care ar fi condus la eventuale oportunități de carieră.

Care a fost o provocare/ un moment definitoriu în viața ta din punct de vedere profesional?

Consider că am avut persoane care m-au ajutat să realizez câteva dintre lucrurile pe care mi le-am dorit în viață, persoane precum părinții, iubitul și…eu însămi.

În facultate, am activat mult în asociația studențească, lucru care m-a făcut ulterior să îmi dau seama că ceea ce îmi doresc să fac trebuie să fie dinamic și cu provocări pozitive – de aici înclinația mea către zona de evenimente, care a apărut ulterior finalizării facultății.

În ceea ce privește makeup-ul, primii mei profesori au fost mama și una dintre prietenele mele cele mai bune. Interesul a început să apară în liceu și după ce am machiat alte persoane și am văzut ce efect are asupra lor, mi-am dat seama că este „addictive” și că îmi doresc să fac oamenii să se simtă frumoși cât mai des.

Ce ți-ai spune ție, cea de la vârsta de 17 ani?

Oooooh…să aibă încredere în ea, să nu îi mai fie frică de fiecare decizie pe care este nevoită să o ia. Viața este făcută să fie trăită așa cum vine și să te facă să te bucuri de cele mai mici gesturi. I-aș spune să nu mai fie reticentă la oportunități, să se avânte (conștient) un pic mai mult înspre ele și să acorde mult timp calitativ familiei și prietenilor. Și, bineînțeles, să continue să învețe zi de zi!

Ce anume ai schimba/îmbunătăți la parcursul tău profesional dacă ai avea o mașină a timpului?

Nu aș mai amâna atât de mult decizia de a face Școala de Machiaj. Dacă aș fi trecut peste teama de acum 5 ani, practic timpul meu s-ar fi resetat atunci, iar acum aș fi avut experiență în avans, nu-i așa?

Sfatul este unul simplu: nu mai amâna acea decizie și acționează!

Makeup by Alexandra Danciu
Makeup by Alexandra Danciu
Makeup by Alexandra Danciu
Makeup by Alexandra Danciu

Cum anume te pregătești pentru #ViitorulTău?

Care-s micile lucruri de zi cu zi pe care le faci pentru a deveni mai bună, mai flexibilă în gândire, poate chiar mai pregătită pentru schimbare?

În fiecare zi încerc să fac ceva care să mai pună o cărămidă pe segmentul makeup din viața mea – fie că e un tutorial, fie că particip la un curs online sau fizic, fie că îmi pregătesc următorul model. Încerc să urc cu 1% în fiecare zi.
Apoi, mă străduiesc să fac ceva care să îmi aducă bucurie zilnic – fie că este vorba de sport, gătit, meditație, citit etcetera.

Îmi iau informațiile necesare din mediul online și cel offline, și le filtrez astfel încât informația respectivă să îmi fie benefică.

împrietenesc cu stresul și îi diminuez efectul negativ.

Ce fel de viitor previzionezi pentru România? 

Atât la capitolul educație, cât și la capitolul antreprenoriat, politici publice, civism…etcetera?

Eu sunt o optimistă convinsă și am încredere în capacitatea omului de a se adapta și chiar schimba. România a demonstrat în ultimii ani că tineretul este foarte interesat de ceea ce se întâmplă cu natura, s-a implicat din ce în ce mai mult în proiecte de tehnologizare și digitalizare.

Suntem un hub important de dezvoltare pentru Europa și pentru antreprenoriat.

Ce faci pentru a ajuta la clădirea acestui viitor? 

Cum anume îmbunătățești?

De exemplu, natura și mediul pentru mine reprezintă un punct mai sensibil. Consider că încerc să fac cât de mult se poate pentru a ajuta: sortez și reciclez, încerc să nu fac risipă alimentară, donez, repar ca să nu cumpăr.

Este important să avem grijă de tot ceea ce se înconjoară și să aducem un aport de bunătate în tot ceea ce facem. Mă străduiesc să susțin micii antreprenori și să susțin orice faptă sau demers care îmi pare util.

Ce vrei neapărat să faci până la finalul poveștii tale? 


Ce lași viitorului?

Cum anume își va aminti lumea de tine?

Oh, ce întrebare grea! Îmi doresc să știu că am lăsat o amprentă pozitivă în viața oamenilor în care m-am aflat și că au o poveste frumoasă de spus despre mine. Nu cred că trebuie să rămânem toți în istorie, acesta e un lucru prea măreț pentru care doar unii oameni sunt aleși, dar cred că fiecare din noi poate lăsa o amprentă frumoasă în inima câtorva persoane și asta, ei bine, chiar este suficient.

Ce sugestie le-ai da tinerilor „descurajați” pentru a se mobiliza să își urmeze visul?

Just do it! Cel mai simplu slogan, dar și cel mai eliberator. Odată ce ai scris primele cuvinte, paragrafe din povestea ta, textul va curge de la sine.

Cel mai mare inamic al nostru suntem noi înșine, și îndată ce reușim să trecem peste gândul acela temător și punem mâna pe telefon/pensulă etcetera, pentru a face ceea ce este nevoie – acela va fi cel mai bun sentiment, cel care te va face să te întrebi: oare de ce nu am făcut-o mai repede?!

Te rugăm să dai leapșa către cine consideri că ar trebui să fie în lumina monitoarelor.

Argumentează-ți succint alegerea, împărtășește-ne de ce o vrei la #Storyada, în fața tinerilor care se pregătesc să-și ia inima-n dinți și lumea-n piept…?

Draga mea prietenă, Roberta.

O adevărată luptătoare și eroină, un om pe care vă invit să îl urmăriți cu drag și care ar răspunde la întrebările acestea cu cele mai însemnate cuvinte.

Vă mulțumesc tare mult pentru această oportunitate! It means a lot! ????

  • Makeup by Alexandra Danciu
  • Makeup by Alexandra Danciu
  • Makeup by Alexandra Danciu
  • Makeup by Alexandra Danciu
  • Makeup by Alexandra Danciu

Mai multe detalii despre Alexandra și portofoliul său: